– ras info over pomsky / spits / arctic spitz

Even een kort stukje over De Pomsky:

De Pomsky is een mooie kruising die begint met de Husky x Pomeranian en dat maakt de F1. De Pomsky is een leergierig en actief ras. Het is een goede combinatie van een sportieve hond met prachtige bouw en een geweldig karakter. ze zijn erg slim en ook erg leergierig. doordat ze zo slim zijn vervelen ze zich ook snel en worden graag bezig gehouden.

De Pomsky heeft vele kleuren, groottes en gewichten. Ze worden ook wel toverballen genoemd.

De spits wort als voorbeeld gebruikt in dit schema en kan dus ook een van ondervermeld ras zijn.

De pomsky wordt onderverdeeld in verschillende F generaties. Zoals je kan zien in bijgevoegde schema Worden de pomsky’s ook onderverdeeld met bijvoorbeeld backcross (b) en outcross (x). De backcross waardoor de kleine b achter de F generatie staat. De backcross b staat alleen voor back cross husky of backcross pomeranian. De outcross die aangegeven wordt met de x staat voor Alaska eskimo dog of spits soorten. Met de andere rassen zoals met een spits of eskimo dog worden ook wel arctic spits genoemd.

De Pomsky is ontstaan in Amerika rond het jaar 2009. Om dat het geen erkend ras en is nog is het erg lastig om de exacte bron te vermelden wie de eerste fokker was van deze leuke honden. De Pomsky zelf wort nooit erkend mits er een 3de ras in zit.

Dit mogen een van de volgende rassen zijn: Pomeranain / Dwerg-klein keeshond / Middenslag keeshond / Grote keeshond / Japanse spits / Shiberise Husky / Alaskan Malamute / Alaskan Eskimo dog / Eskimo dog / Valpino Italiano.

De Pomsky wort ook wel een artic spits genoemd als er een 3de ras in zit.

Pomeranain / Dwerg-klein keeshondMiddenslag keeshond / Grote keeshond / Japanse spits.De keeshond / spits heb je in vele kleuren: Wit, Zwart, oranje, crème, Wolfs rouw, grijs, black and tan, brindle, crème – Orange – Bruin sable en meer.https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-5/dwergkeeshond/Shiberise Husky / Alaskan Malamute / Alaskan Eskimo dog / Eskimodog.https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-5/

Karakter eigenschappen husky, Pomeranian en Pomsky:

Temperament husky

De Husky heeft een aanhankelijk, zachtaardig en vriendelijk karakter, ze zijn alert en willen graag overal bij zijn. Ze zijn zeer intelligent en hebben een onafhankelijke geest, wat soms een uitdaging zal zijn voor de baas . Dit veelzijdige ras kan goed opschieten met kinderen en andere middelgrote honden. Echter, hun sterke roofzuchtige instinct maakt hen gevaarlijk voor katten en andere kleine huisdieren. De Husky houd van een familiale omgeving en raakt niet overdreven sterk gehecht aan een specifieke persoon. Ze zullen niet snel angst vertonen bij vreemden. Ze leven bij voorkeur in roedels.

Temperament Pomeranian

De Pomeranian is een compact, actief ras. Ze zijn intelligent, zeer trouw aan hun familie, liefdevol, staan te popelen om te behagen, zijn zachtaardig en aanhankelijk. Ze vertonen ook nieuwsgierigheid. De Pomeranian is zelfverzekerd. Het zijn uitstekende waakhonden en zullen blaffen als ze wat horen of zien.

Temperament Pomsky

De Pomsky kan verschillende temperamenten hebben zowel die van de husky als die van de Pomeranian. Maar over het algemeen zijn ze extreem speels en goedaardig. zijn ze meestal zachtaardig en tolerant voor kinderen. De Pomsky is een zeer intelligent hondenras en hechten sterk aan hun baasjes Ze hebben het instinct om hun roedel en hun territorium te beschermen, en kunnen een behoorlijk goed waakhond zijn. Zoals elke hond heeft de Pomsky gezelschap en stimulatie nodig, het is belangrijk ze om de mogelijkheden te bieden om te socialiseren en te spelen. Ze hebben voldoende bezigheden nodig om zig niet te vervelen dus speeltjes is een must.